Hozzávalók:
25 dkg vajas tészta
25 dkg édeskömény
20 dkg sütőtök (tisztitott)
20 dkg fokhagymás zöldfűszeres krémsajt
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
4 evőkanál reszelt ementáli sajt
2 tojás
csipetnyi őrölt kakukkfű
csipetnyi őrölt bors
só
Elkészítése:
A tésztát kivajazott, lisztezett gyümölcstortaformába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a torta többi részét. Az édeskömény tetejét és héját levágjuk, a belsejét felkockázzuk. A sütőtököt kockákra vágjuk. A hagymákat felkockázzuk, az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az édesköményt, és 5 percig pároljuk. Beletesszük a sütőtököt, és még 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. A krémsajtot és a reszelt sajt felét a tojásokkal simára keverjük, a zöldségekhez adjuk, beletesszük a kakukkfüvet, és Delikáttal megszórjuk. A krémet a tésztára simítjuk, a maradék ementálival megszórjuk, és aranyszínűre sütjük. Grillrácsra borítjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Jó tudni
A friss sütőtök hónapokig eláll, de a húsa egyre cukrosabb lesz. Kockákra vágva a fagyasztóban is sokáig eltarthatjuk.