Hozzávalók (kb. 90 darabhoz):
Gyúrt tészta:
250 g finom búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája (közepes méretű)
150 g lágy vaj vagy margarin
Szóráshoz:
20 g porcukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hideg helyre tesszük.
A kihűlt tésztát hengerré formáljuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabot egy 40 cm hosszú hengerré formáljuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A darabokból enyhén belisztezett kézzel 5 cm-es kifliket készítünk, végeiket elvékonyítjuk. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és a süteményeket megsütjük.
Alsó- és felsősütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A süteményeket a sütőpapírral egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A porcukrot elvegyítjük a fahéjjal, és a még meleg kiflikre szórjuk.
TIPP:
A porcukrot 1 evőkanál vízzel elkeverjük, belemártjuk a kiflik végeit, majd egy sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.