A fahéjas csiga az egyik legfinomabb téli sütemény. Ha te sem tudsz betelni vele, most megnézheted, hogy készítheted el koszorúformában, amivel akár 6-8 embert is jóllakathatsz! Reggelire, uzsonnára tökéletes választás, aminek mindenki örül majd!
Fahéjas koszorú
Hozzávalók:
- 1 instant pizzatészta
A fahéjas töltelékhez:
- 1/4 csésze vaj
- 2 ek cukor
- 2 ek barna cukor
- 1 ek fahéj
A cukormázhoz:
- 4 ek olvadt vaj
- 60 g krémsajt
- 3/4 csésze porcukor
- 1/2 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A cukrot, a barna cukrot és a fahéjat keverd össze egy tálban. Keverd hozzá a szobahőmérsékletű, krémes vajat is.
- Nyújtsd ki a pizzatésztát és kend meg a vajas-fahéjas krémmel. Ezután tekerd fel a tésztát henger formájúra, majd hosszában vágd ketté! Az így kapott két felet fond egymásba, majd a végüket összeérintve formázz belőlük koszorút! 35 percig süsd.
- Eközben készítsd el a mázat: az olvadt vajat, a krémsajtot és a vaníliát egy robotgéppel keverd össze. Ha összeállt, keverd bele a porcukrot és dolgozd össze krémes állagúra.
- A megsült koszorút locsold meg még forrón a mázzal. Jó étvágyat!