Rengeteg recepthez van szükség valamilyen alaplére, az pedig a legtöbb háztartásban nem áll mindig literszámra, szóval ilyenkor legtöbbször inkább leveskockával oldjuk meg a dolgot. Mégis sokkal jobb, ha természetes és finom ízt adhatunk ételeinknek, ezt pedig nem érdemes senki másra bízni, csak saját magunkra.
Az alábbi videóból kiderül, hogyan kell leveskockát gyártani házilag, a jó hír pedig az, hogy meglehetősen egyszerűen megoldható. Ha amúgy is feldolgoznánk a zöldségeket, jó apropó lehet a leveskocka elkészítéséhez, hiszen ezeknek a héjából kell elkészíteni a főzetet. Így még csak hasznos anyag sem vész el: a répának, hagymának és krumplinak csak a héja és a végei kellenek az alapléhez, de tehetünk bele még zellert, friss petrezselyemszárat és gombadarabokat is.
Aztán az egészet összefőzzük, jégkockatartóban lefagyasztva pedig 3 hónapig megőrízhetjük az ízes kis kockákat!