nlc.hu
Utazás
Szabad jelzése lehetett a vasúti átjáróban meghalt 17 éves fiúnak?

Egy szemtanú állítja: fehéren villogott a fénysorompó a vasúti átjáróban, ahol meghalt egy 17 éves fiú

Az áldozat családjának ügyvédje szerint a vasúti átjáróban szabad jelzést mutatott a fénysorompó a 17 éves fiatalnak.

Egy szemtanú szerint szabad jelzést mutatott a fénysorompó annak a 17 éves fiúnak, aki hétfőn a helyszínen meghalt, miután furgonjával egy vasúti átjáróban vonattal ütközött Cegléden – ezt állítja az áldozat családjának ügyvédje.

Összeroncsolódott kisteherautó Cegléden 2022. június 13-án. A gépjármû a Dohány utcai vasúti átjáróban összeütközött a Szegedrõl a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity vonattal, 17 éves sofõrje a helyszínen meghalt

Összeroncsolódott kisteherautó Cegléden 2022. június 13-án. A gépjármű a Dohány utcai vasúti átjáróban összeütközött a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Torontál InterCity vonattal, 17 éves sofőrje a helyszínen meghalt (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az RTL Híradónak nyilatkozó Mocsai Gergely ügyvéd azt mondta: a vallomást még nem látta, de úgy tudja, hogy

egy szemtanú az elhunyt fiatal autóját követte, és ő azt látta, hogy a vasúti jelzőlámpa végig fehéren villogott, tehát szabad jelzést adott az autóknak. Még akkor is, amikor a vonat már sodorta el a tinédzser furgonját.

Az ügyvéd szerint az áldozat családja biztos abban, hogy a fiú nem hibázott.

A MÁV azt közölte, hogy a biztosítóberendezés jól működött, ami azt jelenti, hogy a fényjelző készülék piros, tiltó jelzést mutatott az autóknak. Ez megállapítható a biztosítóberendezés számítógépének adataiból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top