Legszívesebben minden hétvégén egy szupercsokis brownie-val kényeztetnéd magad, de a lelkiismereted az utadba áll? A hagyományos, cukros-vajas-lisztes brownie alternatívájaként készítsd el ezt a lisztmentes csodasütit, mindössze 3 hozzávalóból! Nem fogsz benne csalódni, ezt lefogadjuk.
Lisztmentes brownie
Hozzávalók:
- 3 közepes, túlérett banán
- 1/2 csésze bármilyen magból készült vaj (pl. mandula, mogyoró, kesudió)
- 1/4 csésze sötét kakaópor
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kivajazott tortaformát vagy kisebb tepsit.
- Egy hőálló edénybe téve mikróban olvaszd folyékonnyá a mandulavajat.
- Nyomkodd össze a banánt, add hozzá a mandulavajat és a kakaóport. Alaposan keverd össze.
- Az így kapott tésztát tedd be a sütőbe, és süsd körülbelül 20 percig. Szeletelés előtt hagyd kihűlni. A megmaradt brownie-t tárold a hűtőben, úgy még finomabb lesz az állaga!