Újdonság! PIAZZA DORO Intenso
A PIAZZA DORO Intenso erőteljes, intenzív ízét a klasszikus olasz eszpresszó kávét kedvelőknek ajánljuk. Enyhén fűszeres utóíze különösen alkalmassá teszi egy rövid, erős eszpresszó vagy egy nagyon rövid és erős Ristretto típusú kávé, illetve további kávékülönlegességek elkészítéséhez. A Ristretto receptjét itt találod!
Ristretto – Kattints ide! |
Ristretto
A szó jelentése szerint ez egy rövid kávé, amelynél mindössze 25 ml vizet használj a szokásos mennyiségű kávéőrleményhez. Vagy: ha eszpresszó kávéfőződdel 2 és 4 adag elkészítése is lehetséges, akkor a 4 adagos fokozatra állítva (4 adag kávé) csak 2 adag vízzel főzd le a kávét.
Az olasz Dolce” szó jelentése: kellemes és lágy. A PIAZZA DORO Dolce lágy, legömbölyített és kiegyensúlyozott ízét a 100%-ban közép-amerikai országokból és Brazíliából származó Arabica kávék harmóniája adja. Tökéletes alapanyaga a Café Lungonak és a Latte Macchiatonak. Ezeket saját magad is könnyedén elkészítheted. A PIAZZA D’ORO Dolce kávét fekete, fémdobozos kiszereléséről ismerheted fel.
Café Lungo
Café Lungo – Kattints a képre!
A szokásosnál kétszer több vizet használj a kávéőrleményhez. Tehát ha eszpresszó kávéfőződdel 2 és 4 adag elkészítése is lehetséges, akkor a 2 adagos fokozatra állítva (2 adag kávé) 4 adag vízzel főzd le a kávét. A kávéitalod mennyisége 100 – 120 ml lesz.
Café Latte macchiato
Café Latte macchiato – Kattints ide!
Készítsd el a szokásos eszpresszó kávédat, majd öntsd bele egy pohár előzetesen már elkészített – felgőzölt tejbe és tégy tejhabot a tetejére.
Néhány különleges kávérecept
Café Frappé
Készíts egy teljes adag erős kávét, mely a teljes Café Frappé ital fele lesz. Az ital másik felét a fagyi adja. A fagyit és az erős kávét egy mixerben keverd össze.
Con Panna
Készíts egy eszpresszó kávét és tegyél a tetejére tejszínhabot.
Americano
Készíts egy normál erősségű eszpresszó kávét és higítsd fel forró vízzel. Filterkávéra hasonlító kávéital, de megmarad az eszpresszó íze.
Latteccino
Ez átmenet a tejeskávé és a cappuccino között. Tetszőleges erősségben készíthető.
Mocha
Csokoládéízű, tej alapú eszpresszó. Készíts egy teljes adag eszpresszó kávét, mely a Mocha ital 1/3 része lesz. Tégy hozzá 1/3 rész habosított tejet, majd ebben olvassz fel még 1/3 rész kakaót.
Romano
Készíts egy adag normál erősségű eszpresszó kávét és díszítsd friss citromhéjjal.
Wiener melange
A tejeskávé csokoládéval megbolondítva. Vegyél ½-ed rész normál erősségű kávét, tégy bele ½-ed rész meleg tejet és hintsd meg csokoládéval.
További receptkülönlegességekért kattints a Piazza D’Oro weboldalra»