Ha Valentin-nap alkalmából valamilyen édességgel (is) kedveskednél, a cupcake tökéletes választás lehet: nem túl bonyolult, ellenben nagyon látványos. Ebben a verzióban visszaköszön a szerelmesek klasszikus falatjának számító csokiba mártott eper, ami egy omlós, csokis-eperhabos sütemény tetején ül. Egy falatnyi édes szerelem!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csésze finomliszt
- 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 1/2 csésze puha, sózatlan vaj
- 1/2 csésze barnacukor
- 1/2 csésze kristálycukor
- 2 tojás
- 1/2 csésze tej
- 1/4 csésze tejföl
Az epres habhoz:
- 1 csésze sózatlan vaj megolvasztva
- 3 és fél csésze porcukor
- 1 evőkanál zsíros tejszín
- 1/2 csésze eperlekvár
A díszítéshez:
- kábé 16 szem eper
- 120 gramm étcsokoládé apróra vágva
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy kivajazott muffinformát!
2. Egy közepes méretű tálban szitáld össze a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Tedd félre!
3. Egy másik tálban robotgéppel verd habosra a vajat a cukrokkal, míg habos lesz, majd add hozzá egyenként a tojásokat, végül a tejet és a tejfölt is!
4. A száraz hozzávalókat adagoljuk a nedves hozzávalókhoz, míg egyenletes tésztát kapunk. A tésztákat kanalazzuk a muffinformákba, úgy, hogy kb. a formák 3/4-éig megtöltsék azokat, majd 16-18 perc alatt süssük készre őket.
5. Amíg sülnek, összeállíthatjuk az eperkrémet: robotgéppel verjük habosra a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tejszínt is! Keverjük bele az eperlekvárt (ha akarunk, egy kis piros ételfestéket is), és tegyük hűtőbe néhány percre, hogy kicsit megdermedjen.
6. Végül díszítésnek megolvasztjuk a csokoládét, és belemártjuk az epreket, majd sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket, és hagyjuk a hűtőben megdermedni!