Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):
Massza:
200 g étcsokoládé (legfinomabb a legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkező étcsokoládéval, de használhatunk hozzá bármilyen étcsokoládét)
50 ml erős kávé
50 g porcukor
2 evőkanál leszűrt narancslé vagy narancslikőr, esetleg rum
fél narancs reszelt héja (közepes méretű)
Ezenkívül:
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál őrölt kávé
Elkészítés:
Eközben a tepsi felét kibéleljük sütőpapírral. A vanillincukrot elvegyítjük a kávéporral, és 1/3 részét a sütőpapírra szórjuk. A csokoládémasszát egy nyomózsákba töltjük (7 mm átmérőjű nyomófejjel). A masszából csíkokat húzunk a sütőpapírra. Megszórjuk a maradék vanillincukor-kávépor eleggyel, és megszilárdulásig a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 2,5 cm hosszú darabokra vágjuk, és bonbonos papírkákba helyezzük.
TIPP:
A kést minden vágás után forró vízbe mártjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, hogy szép vágási felületet kapjunk.