nlc.hu
Mézeskalács
Napóleon kalapkák

Napóleon kalapkák

A híres császárnak igazi védjegye volt a kalapja. Gondoltad volna, hogy egyszer akár meg is eheted? Hát, most itt az alkalom, legyen ez a karácsonyi asztal egyik különlegessége!

Hozzávalók (kb. 70 darabhoz):





Marcipános – sárgabarackos töltelék:
50 g szárított sárgabarack
200 g marcipánmassza
1 tojásfehérje (közepes méretű)

Gyúrt tészta:
250 g finom búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
40 g darált mák
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
125 g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej






Elkészítés:


A töltelékhez a szárított sárgabarackot kicsire felkockázzuk. A marcipánt feldaraboljuk, a tojásfehérjével egy konyhai robotgéppel sima masszává keverjük, majd hozzákeverjük a sárgabarack-kockákat is.

A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport és egy




keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgép dagasztó spiráljával először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és köröket (kb. 5 cm átmérőjű) szaggatunk belőle. Mindegyik kör közepére egy mogyorónyi tölteléket helyezünk, és a tésztát az ábra szerint rányomjuk. A tojássárgáját a tejjel jól elkeverjük,



és megkenjük vele a kalapkákat. A süteményeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megsütjük.

Alsó- és felsősütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk Dr. Oetker Vaníliaízű porcukorral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top