Hozzávalók (kb. 70 darabhoz):
Marcipános sárgabarackos töltelék:
50 g szárított sárgabarack
200 g marcipánmassza
1 tojásfehérje (közepes méretű)
Gyúrt tészta:
250 g finom búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
40 g darált mák
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojás (közepes méretű)
125 g lágy vaj vagy margarin
Kenéshez:
1 tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Elkészítés:
A töltelékhez a szárított sárgabarackot kicsire felkockázzuk. A marcipánt feldaraboljuk, a tojásfehérjével egy konyhai robotgéppel sima masszává keverjük, majd hozzákeverjük a sárgabarack-kockákat is.
A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport és egy
Alsó- és felsősütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
A süteményeket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk Dr. Oetker Vaníliaízű porcukorral.