Az Atelier francia szó, jelentése műhely, a kávé és a csúcsgasztronómia találkozási pontja. Michelin-csillagos szakácsok alkotóműhelye ez, ahol február 23-26. között Budapesten együtt főz majd Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar). Az ízélmények kiteljesítésében a séfeket egy sommelier, Herczeg Ágnes és egy kávészakértő, Nagy Zsolt is segíti.
Egy magunkfajta gourmet-nak a negyedik nap estéje a legizgalmasabb. Ekkor ugyanis gasztrotörténelmi esemény részesei lehetünk, hiszen öt, együtt összesen 8 Michelin-csillagot számláló séf készít többfogásos fine dining vacsorát az exkluzív esemény vendégei számára. Ez lesz az első nyolc-csillagos este Magyarországon. Ezekben a fogásokban is központi szerepet kap a kávé, amely sokféle formában jelenik meg a tányérokon. A vacsora öt séfmestere között két olasz sztárséf is helyet kap: a két csillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari; valamint Giancarlo Perbellini – a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett – Casa Perbelli tulajdonosa. Sárközi Ákossal, Palágyi Eszterrel és az Onyx-ból ismert Mészáros Ádámmal kiegészülve áll össze a rendkívüli csapat.
Kávérajongó vagy? Akkor a Gastro Experience Centert mindenképpen látnod kell! Az interaktív kiállításon megismerkedhetsz a kávé és a gasztronómia különleges párosával, ráadásul a fűszerek, a borok és a csokoládék világából kereshetsz majd “megfelelő társakat” a Grand Cru különlegességekhez. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.