1. Zeller
Pedig erre nem gondoltál volna, mi? A zellerben az újramelegítés hatására toxinok szabadulhatnak fel, ezért ne rakjuk a mikróba a zellerkrémlevest… különben is finom hidegen!
2. Tojás
Nyilván kevés helyzetben jut eszünkbe újramelegíteni a rántottát, vagy a tükörtojást, de ha így akarnánk cselekedni, semmiképpen ne tegyük. A tojásnak szintén nem tesz jót az újramelegítés, szóval maradjunk a hideg fogyasztásánál.
3. Csirke
A csirkehúst viszont annál gyakrabban tesszük a mikróba – viszont ez sem a legnagyszerűbb ötlet. Ilyenkor a húsban lévő proteinek felépítése megváltozik, az újramelegített csirkehús fogyasztása pedig akár emésztési problémákhoz is vezethet.
4. Cékla
A cékla tele van nitrátokkal, ezért állítólag nem tesz jót neki az újramelegítés. Szerencsére a cékla amúgy is minden formájában jó hidegen: savanyúságként, levesként, salátaként is fogyasztható.
5. Gomba
Bár a gomba egészséges, sokak számára nehéz lehet a megemésztése, és ez csak még rosszabb lesz, ha újramelegítve megváltozik a fehérjeszerkezete – akárcsak a csirkének.