Bár az idő még nem emlékeztet a tavaszra, a téli levesek, raguk és főzelékek egyre kevésbé kecsegtetők. Hiszen már alig várjuk, hogy eljöjjön a tavasz, a könnyű saláták, friss zöldségek ideje! Amíg várakozunk, elkészíthetjük ezt a friss, fűszeres joghurtos mártogatóst, amit télen is beszerezhető ropogós zöldségekkel – répával, paprikával, uborkával – élvezhetünk.
Egyszerű joghurtos mártogatós
Hozzávalók:
6 főre
- 2 csésze görög joghurt
- 1 tk. reszelt lime-héj
- 1 közepes lime leve
- másfél tk. római kömény
- fél tk. tengeri só
- felvágott zöldségek (paprika, répa, uborka)
Elkészítés:
- Keverd össze a hozzávalókat, a zöldségekre pedig csepegtess még egy kis lime levet!
- A maradékot 4 napig tárolhatod a hűtőben.