nlc.hu
Életmód
II. Erzsébet személyi asszisztense

Nagylelkű gesztust tett II. Erzsébet királynő legbizalmibb emberének

A királynő egyik legmegbízhatóbb bizalmasa, Angela Kelly nagylelkű ajándékot kapott II. Erzsébet királynőtől, mielőtt meghalt.

A 69 éves Angela Kelly a királynő személyi asszisztenseként és öltöztetőjeként dolgozott – Őfelsége személyes tanácsadója és kurátora címmel –, és az évek során hihetetlenül közel kerültek egymáshoz; olyannyira, hogy a királynő még egy háromkönyves memoársorozat megírására is engedélyt adott neki.

A liverpooli Kelly pályafutását a Royal Household öltözősegédjeként kezdte, majd a királynő egyik legbizalmibb embere lett.

Egy bennfentes azt mondta a Daily Mailnek: „A királynő nagyon világosan mondta, hogy közel áll Angelához, és gondoskodni akar az embereiről.”

A Telegraphnak 2007-ben Kelly azt mondta, hogy ő és a királynő „bármiről és mindenről” tudnak beszélni.

A kiadványnak így nyilatkozott: 

Két tipikus nő vagyunk. Megbeszéljük a ruhákat, a sminket, az ékszereket. Azt mondjuk: „Jól mutatna ez az ékszer azzal a ruhával?”, és hasonlókat.

Kelly hozzátette: „Aggódok érte, és törődöm vele. De nagyon jól is szórakozunk együtt. A királynőnek jó humora van, és remek mimikája. Minden akcentusra képes, beleértve az enyémet is.”

Arra a kérdésre, hogy miért gondolta, hogy a királynő ennyire bízik benne, Kelly viccelődött: „Nem tudom, miért tűnik úgy, hogy a királynő szeret engem – mert nincs velem könnyű dolga! Azt hiszem, értékeli a véleményemet, de ő az, aki irányít. Mindig ő hozza meg a végső döntést.”

A járvány miatti zárlatok idején Kelly azon kevés bizalmi munkatárs egyike volt, aki beköltözött a kastélyba, hogy vigyázzon a királynőre és Fülöp hercegre. Ez idő alatt nyitotta meg Kelly a Kelly’s Salont – ahol levágta a néhai uralkodó haját, amikor a fodrászatokat is bezárták.

Kelly ezt magyarázta könyvében: „A királynő azt hitte, hogy profi vagyok, és kiabálni kezdett velem: »Ne csináld ezt, csináld így. Ez így van, megvan, ne változtass«, arra gondolva: »Istenem, szükségem van egy gin-tonicra«.

II. Erzsébettől szeptember 19-én vesznek végső búcsút.

 

II. Erzsébet királyi család brit királyi család

Fotó: Samir Hussein/WireImage

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top