nlc.hu
Gasztro
Risotto al Barolo

Risotto al Barolo

Ezt az ételt, ha másért nem, már színe miatt is érdemes megkostólni. Mi ugyanis nem nagyon ízleltünk olyan finomságot, melyben rizs mereszti parmezános szemeit.





Hozzávalók:

• 300 g rizs
• 1,5 l barolo vörösbor
• 1,5 l húsleves
• 3 kanál reszelt parmezán
• 1 nagy hagyma
• vaj
• só


Elkészítése:

A hagymát vágjuk fel, és serpenyőben, diónyi vajon pirítsuk meg. Mikor már jól átsült, adjuk hozzá a rizst, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk pár percig, hogy az ízeket felszívja, majd apránként öntsük hozzá a bort. Hagyjuk gőzölögni, és főzzük meg a rizst, közben időnként öntsünk rá egy kis húslevest. Sózzuk meg, és a főzés végén adjunk hozzá diónyi vajat, reszelt parmezánt. Keverjük össze, és jó melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top