Az édesburgonya szuper választás, ha a hagyományos krumplit egy egészségesebb snackre cserélnéd. A nassolási vágy mindenkiből mást hoz ki: van, aki az édességet kívánja, más pedig a sós ízek után sóvárog – az édesburgonya pedig mindkét típus szájíze szerint elkészíthető.
Egy édes: édesburgonya-szeletek fahéjjal és barna cukorral
Hozzávalók:
1-2 adaghoz
- 1 édesburgonya
- 1 ek kókuszolaj
- 1 ek barna cukor
- fél tk fahéj
- fél csésze görög joghurt
- 1 ek juharszirup
- negyed tk fahéj
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Az édesburgonyát vágd hosszúkás szeletekre, és tedd őket egy tálba.
- Az olvadt kókuszolajhoz keverd hozzá a barna cukrot és a fahéjat. Csurgasd az édesburgonyára, majd forgasd össze vele.
- Tedd a szeleteket egy sütőpapírral borított tepsibe, és 30 percre mehetnek a sütőbe.
- Ezalatt készítsd el a mártogatóst: csak keverd össze a hozzávalókat és tedd hűtőbe, amíg a krumpli megsül.
Egy sós: fokhagymás-parmezános édesburgonya-szeletek
Hozzávalók:
1-2 adaghoz
- 1 édesburgonya
- 2 tojás
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1/3 csésze parmezán
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek oregánó
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 avokádó
- 1/4 csésze görög joghurt
- 1 ek koriander
- 1ek lime-lé
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Az édesburgonyát vágd hosszúkás szeletekre, majd tedd félre.
- A zsemlemorzsát, a parmezánt és a fűszereket keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel a tojást.
- Forgasd meg az édesburgonya-szeleteket először a tojásban, majd a morzsában.
- Helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire és süsd 30-35 percig.
- Ezalatt készítsd el a mártogatóst: nyomkodd össze az avokádót, és turmixgépben keverd össze a hozzávalókkal.