A Rögös túrót bátran nevezhetjük a gasztronómiánk egyedi alapanyagának, mivel jelenleg a Kárpát-medencén kívül máshol nem készítenek ilyen friss sajtot. A tradicionális előállítási módjának köszönhetően 2019-ben nemzetközi elismerésben is részesült. Az Európai Unió nyilvántartásába vette, és megkapta a hagyományos különleges termék címet. Így lett a Rögös túró az első tejtermékünk, ami kiérdemelte ezt a rangos elismerést. Azonban nem csak emiatt izgalmas ez a termék!
A lehetőségek végtelen tárháza
A Rögös túró az egyik legsokoldalúbban felhasználható konyhai alapanyagunk. A friss és zamatos íze jól illik a különféle édes és sós ételekhez – gondoljunk csak olyan klasszikus magyaros fogásokra, mint a körözött és a túrógombóc.
Lényegében csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mit varázsoljunk belőle az asztalra. Egy finom krémet reggelire, levesbetétet vagy főételt ebédre, esetleg pogácsát vagy tortát? Most szó szerint minden recept nyerő lehet!
Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!
2022. december 14-ig tart a Rögös túró Receptverseny, amire bármilyen kreatív recepttel lehet nevezni, csupán egy kitétel van: a hozzávalók között szerepelnie kell a Rögös túrónak.
Megéri minél több fogással indulni, hiszen annál nagyobb eséllyel nyerhető meg a havi Rögös túró ajándékcsomagok vagy fődíjként a Kitchen Aid robotgépek és Smeg Retro hűtők egyike!
Kötényeket felkötni, recepteket feltölteni, és győzzenek a legszerencsésebb szakácsok!
A nyereményjátékhoz a Rögös túró Receptverseny oldalán lehet csatlakozni: www.rogosturo.hu/receptverseny