Hozzávalók:
1 dl tej
2 cukkini
5 dkg parmezán sajt (reszelt)
1 citrom
4 tojás
2 dkg vaj
1 teáskanál víz
őrölt bors
só
Elkészítése:
Morzsákra tördeljük a kenyeret, ráöntjük a tejet, és hagyjuk megduzzadni. A cukkinit kockákra vágjuk, sós, forró vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Egy részét félretesszük a díszítéshez, a többit belekeverjük a kenyeres masszába, és meghintjük a reszelt sajttal. Fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat is teszünk bele, majd a tojásokat a vízzel elkeverve felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a masszára öntjük. A vajat teflonedényben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Néhány percre a sütőbe tesszük a tálat, hogy az omlett teteje szépen megpiruljon. Tálalás előtt a tetejére szórjuk az addig melegen tartott cukkinikockákat.