Ezt a sütit receptre lehetne felírni rosszkedv ellen! Vegyük sorra: a krémes keksztől ropogós, a krémsajttól pedig lágyan omlós lesz – pont mintha egyszerre harapnánk egy kekszes-krémes édességbe és egy sajttortába! Már mutatjuk is, hogyan készül:
Kekszes-krémes, sajttortás süti
Hozzávalók:
- 110 g krémsajt
- 8 ek. vaj
- 3/4 csésze cukor
- 1 csésze liszt
- 10 db krémes, Oreo-típusú keksz
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Robotgéppel keverd össze a puha krémsajtot, szobahőmérsékletű vajat és a cukrot.
- Add hozzá a lisztet is és keverd simára. Végül keverd hozzá a morzsásra tört kekszeket is.
- A kész tésztát lefedve tedd be 30 percre a hűtőbe.
- Formázz a tésztából golyókat, majd helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. Egy kanállal finoman nyomd le a tetejüket, hogy korong formát kapjanak.
- 12-15 percre mehetnek a sütőbe. Mielőtt rájuk vetnéd magad, hagyd őket hűlni 5 percet. Jó étvágyat!