nlc.hu
Életmód

Egerek a szilágysomlyói kórházban

Egerek szaladgáltak a szilágysomlyói kórház gyerekosztályán – videó

A kis páciensek biztos örültek a nem mindennapi látványnak, az ott dolgozók és a szülők azonban kiborultak az egerek felbukkanásától.
Kórházi ágy

A szilágysomlyói városi kórházban felújítási munkákat végeznek, valószínűleg ez zavarta meg az egerek zavartalan életét az alagsorban. A rágcsálók kénytelenek voltak menekülőre fogni, egyikük a gyerekosztályon próbált új búvóhelyre találni. Az egér az egyik beteg ágya melletti éjjeli szekrényből bújt elő, az ott tartózkodók filmre is vették.

Ahogy a foter.ro írja, a Szilágy megyei Közegészségügyi Igazgatóság munkatársai a sajtóból értesültek a meghökkentő esetről, ami miatt azonnal belső vizsgálatot indítottak. A kórház igazgatója szerint az egerek az alagsorban kicserélt vezetékek mellett juthattak fel az osztályokra, ahol gyógyítás folyik.

Hogy mielőbb orvosolják a kialakult helyzetet, betömték a csövek melletti hézagokat és gyorsan leszigetelték a vezetékeket. Bár az alagsorban kártevőirtásra is sor került, a biztonság kedvéért egércsapdákat is kihelyeztek az 1986-ban átadott épület több pontján.

Hiába nyert 2020-ban jelentős európai uniós finanszírozást a kórház felújításra, a munkálatok csak nagyon lassan, akadozva haladnak, aminek oka, hogy a városvezetésnek önrésszel kellene kiegészítenie a renoválására kapott összeget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top