Nutellás túrórudi-krém házilag
Hozzávalók 2-4 adaghoz:
- 25 dkg túró
- 3 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl hideg tejszín
- 10-12 dkg Nutella
- 5 dkg sótlan földimogyoró
1. A túrót, a porcukrot és a citrom reszelt héját alaposan elkeverjük. Adhatunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejszínt is.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túrós keveréket, és elkeverjük – lehetőleg úgy, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
3. A Nutellát enyhén megolvasztjuk, a mogyorót durvára vágjuk.
4. A habot/krémet poharakba adagoljuk: egy réteg túrókrémre kevés Nutellát kanalazunk, majd ismét túrókrém következik, és a tetejére ismét Nutella. Durvára vágott mogyoróval megszórva azonnal tálaljuk.