Hozzávalók:
125 g liszt
60 g cukor
100 g vaj
diós töltelék
155 g mogyoró durvára vágva
45 g kókuszreszelék
350 g barnacukor
30 g liszt
2 felvert tojás
Sütő hőmérséklete: 180 fok
Elkészítése:
1. A lisztet, cukrot és a vajat robotgépben forgasd lágy tésztává.
2. Simítsd a tésztát egy 20 cm-es, négyszögletes sütőformába, és süsd 10 percig. Tedd félre hűlni.
3. A töltelékhez keverd össze a mogyorót, kókuszdiót, barnacukrot és a lisztet. Add hozzá a tojásokat, újból keverd el.
4. A masszát egyenletesen oszd el a tésztán. Állítsd a sütőt 190 fokra, és süsd 20 perc alatt aranybarnára. A formában hagyd kihűlni, végül vágd kockára.
A recept a Magyar Könyvklub Gyors ételek c. könyvében jelent meg.