nlc.hu
Aktuális
A rúzsos ajkú nõk vidámabbak

A rúzsos ajkú nõk vidámabbak

Azt mondják, hogy azok a nõk, akik rúzsozzák a szájukat, gyakrabban nevetnek. Az biztos, hogy a rúzs a legnépszerûbb sminktermék a világon, hiszen a nõk kilencvenegy százalékának egyszerre legalább három van belõle.





A rúzs már régóta nem számít csak ajakszínezőnek. Jó pár éve ápolószerepet is betölt, hiszen a modern krémes rudacskák a színező anyagok mellett gazdagon tartalmaznak bőrt hidratáló, tápláló és ráncosodást késleltető hatóanyagokat.

A rúzspiac sztárjai

Az elmúlt években sztárnak számítottak azok a rúzsok, amelyek a felvitel után tartósan megőrizték a színüket és fényüket. Ezután következtek azok az ajakrúzsok, amelyek optikailag teltebbnek mutatták a szájat. Majd jöttek a színmegújító ajakrúzsok, amelyeknek a titka abban rejlett, hogy a színpigmenteket kapszulákba zárták, és ezek napközben, az ajak súrlódásának hatására megújították önmagukat. Aztán a bőrrel együtt mozduló rúzsok hódítottak, amelyektől tökéletes lett a száj. 2000-ben piacra dobták azt a rudacskát, amely két különböző anyagot egyesített magában: színt és fémet. Ez forradalmi változást hozott a rúzsdivatban. Hiszen most sikerült először elérni az ajak bőrén a kívülről csillogó metálos ragyogást, és a belül izzó, irizáló színeket.






Közben az 1960-as években népszerű szájfények is visszatértek, de már nem ragadnak, mint egykor. Míg az elmúlt években a krémesebb állagú, színezett szájfények voltak kelendőek, idén a pálmát a színtelen, kristályokat tartalmazó, ezért rendkívül csillogó készítmények viszik el.

Kétvégű rúzsok szezonja

A tavaszi szezon sztárja lesz a kétvégű rúzs, amelyet kedvünk szerint használhatunk együtt és külön-külön is. Az egyik felével bársonyos hatást érhetünk el, a másik végén fényvisszaverő anyagokban gazdag, krómos csillogású szájfényt találunk, amellyel beboríthatjuk az egész ajkat. Még szexisebb az eredmény, ha csak a rúzsozott ajak közepére kerül belőle egy cseppnyi.









Hogyan válasszunk?


Hihetetlenül széles a választék, de vajon mit takarnak a jelölések?

Stain: közepesen erős színhatás, amitől az ajak fényesebb lesz.

Satte és Retromatte: a szín igen intenzív, és matt.

Lustre: közepesen fedő és csak félig fényes.

Glaze: áttetsző rúzs, bőrt puhító természetes olajakkal.

Frost: durvára őrölt pigmenteket tartalmaz, gyöngyházhatású, erős a színe és a fénye is.

Cream: krémes réteget képez az ajkon, erősen hidratálja a bőrt.





Amplified:
finoman őrölt színpigmenteket tartalmaz, már egyetlen réteg felvitele is erősen krémes hatást ad.

Lip Treatment: áttetsző balzsam, amely a kicserepesedett, száraz, irritált ajakbőrt orvosolja.

Vitamin E lipstick: áttetsző ajakbalzsam, mely hűsíti, hidratálja, táplálja az ajkat.

Longwear: extra tartós rúzs.

Metallic: erős hatás, mert egyformán intenzív a szín és a fény.

Kiss Proof: tartós, nem hagy nyomot, csókálló.

Lipglass: klasszikus szájfény, mellyel nagyon fényes, üveges hatást érhetünk el.

Lustreglass: áttetszőbb fedésű szájfény.

Lacquer: folyékony, lakkosan krémes hatású szájfény.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top