Végre elértünk a tavasznak abba a szakaszába, mikor a spárga nemcsak hogy frissen kapható, de az ára sem veri a csillagos eget. A spárgaszezont érdemes minél jobban kihasználni, hiszen ez a zöldség nemcsak szuperegészséges, hanem szinte nullkalóriás is, így elkészítéstől függően a tavaszi diétába is remekül beleillik. Most egy fokkal hedonistább változata következik, ami húsok vagy halak mellé pompás köret, ráadásul 15 perc alatt megvan. Íme:
Parmezános sült spárga
Hozzávalók:
- 700 g spárga
- 2 ek. olívaolaj
- fél csésze zsemlemorzsa
- 3/4 csésze reszelt parmezán
- 1 tk. fokhagymapor
- fél tk. só
- 1/4 tk. bors
Elkészítés:
- 220 fokra melegítsd elő a sütőt, egy tepsit pedig készíts elő sütőpapírral borítva, enyhén kivajazva.
- A megtisztított spárgát az olívaolajjal együtt tedd egy légmentes, zárható zacskóba, majd rázogasd meg! Add hozzá a zsemlemorzsát, a parmezánt, a fokhagymaport, a sót és a borsot, és alaposan rázd össze!
- A spárgákat oszlasd el a tepsin, és 7-10 percig süsd, amíg a sajt teljesen meg nem olvad rajta, de a spárga még kellemesen roppanós marad. Jó étvágyat!