Nem tudsz leszokni a nassolásról? Akkor nassolj valami egészségeset! Na jó, diétásnak éppen nem neveznénk a most következő zabszeletet, de az biztos, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrokat és tartósítószert – ráadásul tele van energiával, így biztos, hogy jó darabig nem éhezel meg utána! Mutatjuk is, hogyan készül:
Házi csokis zabszelet
Hozzávalók:
16 szelethez
- 10 ek. sótlan vaj
- 2 csésze csokichips
- 1,5 tk. nagyszemű só
- 3 csésze mini pillecukor (elhagyható)
- 4 csésze nagyszemű zabpehely
- opcionális: fél-fél csészényi pirított magvakból, aszalt gyümölcsökből vagy összetört ropiból
Elkészítés:
- Egy 20×20 centis tepsit boríts sütőpapírral, vékonyan olajozd ki.
- 2 evőkanálnyi vajat olvassz fel a csokival együtt.
- Az olvadt csoki felét öntsd át egy másik tálba, és keverj hozzá egy teáskanálnyi sót, valamint a választott belevalókat (magok, gyümölcsök).
- Olvaszd fel a megmaradt vajat egy serpenyőben, és amikor már barnulni kezd, add hozzá a mini pillecukrot és a zabpelyhet. Forgasd meg őket alaposan a vajban.
- A zabos mix felét öntsd a tepsi aljába, és egy villával nyomkodd le. Erre öntsd a sós csokis-magos keveréket, majd jöhet ismét egy réteg zab. Végül a maradék natúr olvadt csoki és a megmaradt, fél teáskanálnyi só.
- Lefedve tedd minimum 2 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe. Fogyasztás előtt adj neki 10 percet szobahőmérsékleten, hogy felengedjen. 4 napon át simán tárolhatod hűtőben – de nem biztos, hogy addig marad belőle!