Megszakad a szíved, amiért nem adhatsz mogyoróvajat a mogyoróra allergiás gyerkőcödnek? Vagy neked kell nélkülöznöd az isteni finomságot az allergia miatt? Van egy jó hírünk: napraforgómagból is készíthetsz olyan finom krémet, mint amilyen a mogyoróvaj – egyszerűen, otthon.
Napraforgómagvaj

Hozzávalók:
450 gramm vajhoz
- 4 csésze natúr napraforgómag
- 2 ek. méz
- 3 ek. kókuszolaj
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- 8-10 perc alatt pirítsd meg a magokat.
- Öntsd a magokat aprítógépbe, és add hozzá a mézet. Keverd teljesen simára, majd add hozzá a kókuszolajat, és azzal folytasd a keverést.
- Zárható üvegben akár 2 hónapig tárolhatod a hűtőben!