Eddig nem nagyon jutott eszünkbe, hogy a zsenge, roppanós savanyú uborkát kirántsuk, de hát nekünk sem juthat minden jó ötlet az eszünkbe. Mert uborkát rántani remek ötlet: elég, ha fejben összeadjuk a megszokott, savanykás ízt egy kis ropogós bundával, hogy ezt lássuk. Készítsük el mellé a tormás mártogatóst is – tökéletes ízharmónia lesz!
Hozzávalók:
- 1-1 és fél csésze panko morzsa
- 450 gramm savanyú uborka átmosva és teljesen megszárítva
- 1/2 csésze liszt
- 1 csésze tormakrém
A mártogatóshoz:
- 1/4 csésze tormakrém
- 1/4 csésze joghurt
- 1 evőkanál chipotle (vagy más csípős) szósz
Elkészítés:
1. A panko morzsát serpenyőben pirítsuk aranybarnára, tegyük félre.
2. A panírozáshoz tegyük külön tányérba a lisztet, a morzsát és a tormakrémet. A lecsepegtetett, száraz uborkaszeleteket forgassuk meg a lisztben, a tormakrémben majd a panko morzsában.
3. A bepanírozott uborkákat helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 220 fokon, nagyjából 16 percig süssük őket, félúton forgatva az uborkákat.
4. Készítsük el a mártogatóst: keverjük össze az alapanyagokat. Behűtve kínáljuk az uborkák mellé!