A mikrók káros hatásait taglaló cikkek után sokan szaladtak vízforralóért, hogy a teázáshoz egészséges forró vizet használhassanak fel. Úgy tűnik, kár volt: egy ausztrál tudós, dr. Quan Vuong friss kutatása szerint ugyanis semmi baj nincs azzal, ha mikróban készítjük a teánkat. Sőt!
A friss tanulmány szerint a mikróban készített teában sokkal több, egészen pontosan 80%-nyi hasznos anyag szabadul fel, szemben mondjuk a teafőzők kínálta 60%-kal. A mikrózás által előhívott komponensek ráadásul kimondottan pozitív hatással vannak az egészségünkre: segítenek a vércukor kordában tartásában, és még a stresszoldásban is jók.
Dr. Vuong módszere egyébként a következő: tegyünk egy csészébe meleg vizet, és lógassuk bele a filtert, majd tegyük a mikróba közepes fokozaton kb. 30 másodpercre. Ha kész, húzzuk ki a filtert, és élvezzük az egészséges, tápanyagokban gazdag teánkat!