Hozzávalók:
1 pizza tésztalap
50 dkg burgonya
10-10 dkg juhsajt és kemény kecskesajt
1,5 dl tejföl
1 evőkanál friss rozmaring
fél kávéskanál reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
olaj, a sütéshez
Elkészítése:
A tejszínt felforraljuk, beleszórjuk a rozmaringot, levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk, hogy a rozmaring aromája jól kioldódjon. Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk, és felszeleteljük. A juhsajtot vékonyan felszeleteljük, a kecskesajtot villával összetörjük, és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a tejföllel, majd sóval, borssal ízesítjük. A burgonyaszeleteket egyenletesen elosztjuk a pizzalapon, rákenjük a kecskesajtos-tejfölös keveréket, és rárakjuk a sajtszeleteket. Forró sütőben kb. 25 percig sütjük, majd szeleteljük, és azonnal tálaljuk.
Ehhez a pizzához egy olívaolajjal megöntözött paradicsomsaláta a legjobb kísérő.