A forró leveseket ritkán kívánjuk meg az egyébként is forró nyári napokon, ám egy hűsítő gazpacho mindig jöhet! A klasszikus spanyol recept tuti befutó ugyan, de ha mégis újítanál rajta, mutatunk egy szuper változatot, amiben a gyömbér és a thai bazsalikom hatására kap ázsiai ízvilágot a gazpacho. Íme:
Ázsiai gazpacho
Hozzávalók:
- 8 paradicsom, meghámozva, feldarabolva
- 1 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1/4 csésze lilahagyma, felaprítva
- 2 tk. reszelt gyömbér
- 2 ek. thai bazsalikom
- másfél ek. koriander
- 2 ek. növényi olaj
- 2 ek. rizsecet
- 2 lime leve
- 3 közepes uborka, kis kockákra vágva
- só
Elkészítés:
- A paradicsomot, a fokhagymát, a lilahagymát, a gyömbért, a bazsalikomot, a koriandert, az olajat és az ecetet mind tedd egy turmixgépbe és turmixold össze!
- Keverd hozzá az apróra vágott uborkát, majd lefedve tedd be a hűtőbe 2 órára.
- Fogyasztás előtt ízlés szerint sózd. Jó étvágyat!