nlc.hu
Aktuális
1200 embert rúg ki a Magyar Posta

Tömeges elbocsátás a Postánál: 1200 embert rúgnak ki

„A létszámcsökkentés a szolgáltatás színvonalát nem érinti” – írják közleményükben.

Kényszerű döntésre hivatkozik az elbocsátások indoklásában a Magyar Posta: állításuk szerint a hatékonyság megőrzése érdekében és a működés megőrzésének stabilizálásáért volt szükség az 1200 fős létszámleépítésre.

A társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt

–       idézi közleményüket a hvg.

Postás

Egy dolgozó postás (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A nemrég tömeges postabezárásokkal előrukkoló cég az egész Európát sújtó nehéz gazdasági helyzetre és energiaválságra is hivatkozik, valamint előkerül a „szankciók sújtotta gazdasági helyzet” kifejezés is a kormány szótárából. A közlemény egy része azt sejteti, hogy a kirúgott dolgozóknak – vagy legalábbis egy részüknek – valójában munkakiszervezés lehetőségük lesz gyorsan máshol elhelyezkedniük hasonló munkakörben.

Társaságunk hangsúlyozza, hogy a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozók a szerződött partnereknél kerüljenek további foglalkoztatásra, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top