Életmód

Savriadó!

Ha a siker régóta elmarad a kilóiddal folytatott küzdelemben, itt az ideje, hogy ellenõrizd tested sav-bázis egyensúlyát! A legtöbb betegség, így az emésztési problémák jó részének hátterében ugyanis a túlsavasodás áll.





Ha megfogadod tanácsainkat, nemcsak felesleges kilóidtól, de a narancsbőrtől is megszabadulhatsz!

Ha egészségesek vagyunk, szervezetünk 20 százaléka savból, 80 százaléka bázisból áll. Utóbbiak olyan szerves vagy szervetlen vegyületek, amelyek bázikus reakciókat eredményeznek. Legismertebb bázisok a szódabikarbóna, a kálium-, a kalcium- és a magnéziumvegyületek, de a sav-bázis egyensúly fenntartásához a bázisképzők élelmiszerek is hozzájárulhatnak, melyekből bázisok maradnak vissza az anyagcsere-folyamatokat követően.

Amennyiben ez az arány fennmarad, a tápanyagok képesek könnyedén energiává alakulni. Ám a túl sok fehér lisztből készült termék, a gyári cukor, a kolbászáruk, a csokoládé és a szénsavas üdítőitalok fogyasztása miatt könnyen felborul a fenti egyensúly. Ráadásul a savasodáshoz hozzájárulhat a stresszes életmód és a mozgáshiány is.


Ellenőrizd az értékeket!

És hogy miként ellenőrizheted, hogy szervezetedben ideális-e a sav-bázis arány? A patikákban kapható, kifejezetten erre a célra szolgáló ph-indikátorpapír segítségével könnyen kiderítheti ezt az értéket. A reggeli vizelet ideális ph-értéke 7,4-7,5 lenne, ám legtöbbünknél 5,5 körül mozog, ami már túlsavasodást jelez. Minél több húst, cukrot és lisztes ételt fogyasztasz, annál jobban kell tartanod a magasabb értékektől.

Elsősorban akkor lép fel túlsavasodás, ha a fehérjét – vagyis a húst, a halat, a tejtermékeket és a tojást – szénhidráttal – krumplival, tésztával, rizzsel – együtt fogyasztjuk.


Babszemnyi zsírsejtek

Ha szervezetünkben túlsúlyba kerül a sav, az egyébként gombostűfejnyi zsírsejtek akár babszem nagyságúra is duzzadhatnak. A sejtekben és a sejtek között felgyülemlik a szövetfolyadék, mely sok savat tartalmaz, és megtámadja a sejteket. A zsírsejtek közötti állomány vizsgálatakor kiderült, hogy ezek 34-69 százaléka toxikus, vagyis mérgező anyag.

A bőr rugalmasságáért felelős elaszticin a méreganyagok felhalmozódása miatt nem képes megfelelően ellátni feladatát. Ha önmagában a fogyás megindul, viszont a savtalanítás nem, a szervezetben nemhogy csökkenne a toxikus anyagok mennyisége, hanem koncentrációját tekintve még növekszik is. Ez pedig még tovább károsítja a sejteket, amitől a bőr petyhüdtebbé válik, és a már meglévő narancsbőr állapota is romlik. Ezért a savtalanítást célszerű méregtelenítő kezelésekkel kiegészíteni, például mélytengeri iszapos kontúrfáslizással vagy aromaterápiás tekercselő eljárással.

Pótold a bázisokat»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top