A megújult ízesített kávékapszulákat úgy alkották meg a Nespresso keverő- és pörkölőmesterei, hogy tejes receptekként elkészítve bontakoztassák ki legjobban az aromáikat. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottak, amelyek kihangsúlyozzák a kávé édességét, cserébe kissé háttérbe szorítják a kesernyésebb ízjegyeket.
A nemrég bevezetett Vertuo rendszerhez illő kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolate, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei édes ízeket idéznek. Az Original kávégépekkel rendelkező kávérajongók pedig mostantól a megújult Cioccolatino, a Caramello, a Vaniglia kávékkal és az új, pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulával igazán különleges tejes kávérecepteket készíthetnek. Az igazi ínyencek bátran kísérletezhetnek különböző párosításokkal is: a csokoládés kávét például megbolondíthatjuk egy kis narancshéjreszelékkel, a mogyorós kávét egy kanál agavesziruppal és aprított törökmogyoróval, a karamellás változatot pedig barna cukorral és karamellszósszal.
„Az ízesített kávék esetében a Nespressónál kizárólag természetes eredetű aromákkal dolgozunk, melyeket desztillálás útján nyernek ki az alapanyagokból” – avat be a titokba Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete. „Ezek a természetes aromák leginkább tej vagy növényi ital mellett tudnak érvényesülni, de fontos, hogy ne adagoljuk túl őket, különben elnyomhatják a kávé ízét.” A Nespresso kávékóstoló szakemberei a tökéletes arányokat kikísérletezve állították össze az alábbi recepteket, melyeket bárki könnyedén elkészíthet.
Tejkaramellás Reverso
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávé
- 15 g sűrített tej
- 50 ml 1,5% zsírtartalmú tej
- 20 g friss rozmaringág
- 5 g vajkaramella
- Öntsünk sűrített tejet egy csésze aljára, majd öntsük fel hideg tejjel.
- Helyezzünk egy rozmaringot a csészébe.
- Készítsünk el 230 ml Golden Caramel kávét.
- Evőpálcika segítségével helyezzünk egy vajkaramellát a tetejére.
Vaníliás-kardamomos Affogato
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávé
- 90 g tejszínhab
- 60 g vaníliafagylalt
- 5 g kardamommag
- 10 g kakukkfű
- Tegyünk 2 kanál vaníliafagylaltot egy hőálló pohárba.
- Készítsünk 230 ml Sweet Vanilla kávét a pohárba.
- Nyomjunk tejszínhabot a kávé tetejére.
- Díszítsük kardamommaggal és friss kakukkfűvel.
A megújult Nespresso Barista Creations kollekció tagjai — a mogyoró, a karamell, a vanília és a csokoládé ízesítésű kávékapszulák — elérhetők a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban.