Egy nyári ebéd vagy vacsora során akár minden fogás tartalmazhat görögdinnyét. Most egy isteni salátát mutatunk, amelyben fetával, rukkolával és lila hagymával találkozik a mézédes dinnye. Egy kánikulától sújtott napon igazi felüdülést nyújt!
Dinnyés-fetás rukkolasaláta
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1/4 lila hagyma, vékonyra szelve
- 3 ek. fehérborecet
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors
- 3 marék rukkola
- 1 kg dinnye
- 220 g feta
Elkészítés:
- A lilahagymát keverd össze a fehérborecettel, és 10-20 percet hagyd állni.
- Eközben vágd fel kockákra a dinnyét.
- A hagymát vedd ki a pácból, és keverd össze a rukkolával. Az ecetet keverd össze az olívaolajjal, sózd, borsozd, majd öntsd a salátára. Végül add hozzá a dinnyekockákat, és morzsold a tetejére a fetát. Jó étvágyat hozzá!