Van egy tuti tippünk, hogy biztosítsd be magad gyors vacsorák terén: tarts a mélyhűtőben mindig pár lap tortillát! Csak a hangulatodtól függ, hogy éppen quesadillát vagy burritót dobsz össze belőle, de ha ránk hallgatsz, akkor ezzel a szuperegyszerű és mennyei quesadailla-tekerccsel kezdesz!
Quesadilla-tekercsek
Hozzávalók:
- tortillalap
- bármilyen reszelt sajt (cheddar, trappista, parmezán, mozzarella vagy ezek kombinációi)
- 2 ek. olívaolaj vagy vaj
- avokádókrém vagy bármilyen mártogatós
Elkészítés:
- Szórd meg bőségesen reszelt sajttal a tortillát, majd tekerd fel szorosan.
- Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat vagy az olajat egészen forróra, nagyjából 5 perc alatt.
- Ekkor helyezd rá a tortillatekercseket és süsd mindkét oldalukat 1-2 percig, amíg ropogós, aranybarnára nem sülnek.
- Vágd félbe a kész quesadillatekercseket és fogyaszd a kedvenc mártogatósoddal. Jó étvágyat hozzá!