nlc.hu
Szabadidő
Adriana Trigiani: Lucia, Lucia

Adriana Trigiani: Lucia, Lucia

Az ötvenes évek csillogó New Yorkjában játszódó regény a szenvedélyes, önálló gondolkozású Lucia lélegzetelállító történetét mutatja be, akinek egész életét megváltoztatja az a döntése, hogy a szívére hallgat.






Lucia Sartori egy Greenwich Village-i olasz zölségkereskedő gyönyörű, 25 éves lánya. A háborút követő fellendülés számos lehetőséget kínál a magafajta tehetséges és ambíciózus lányok számára, így lesz Lucia egy híres olasz divattervező segédje.
Szerető család veszi körül, vőlegénye rendes fiú, munkája is érdekes, ám egy napon megismerkedik egy jóképű, dúsgazdag idegennel…

A műből ugyanaz a derűs hangvétel és humor árad, mint az Életünk legszebb nyara című regényből, ám a Lucia, Lucia a New York-i életérzést is felöleli.

A regény bemutatja az olasz nagycsaládok bonyolult érzelmi viszonyait is, ám elsősorban mégis egyetlen nő története, aki hisz benne, hogy ebben az ígéretekkel teli világban egymaga is megkaphat – mert meg kell kapnia – mindent.











Adriana Trigiani
az 1970-es években a virginiai Big Stone Gapben nőtt fel. Évtizedek óta sikeres írónő. Színdarabjaival és dokumentumfilmjeivel számtalan díjat nyert. Jelenleg New Yorkban él férjével.

Fontosabb művei:
Életünk legszebb nyara (2004)
Lucia, Lucia (2004)

Kiadó: Geopen Könyvkiadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top