Lázár Chef ezúttal útra kel a megszokott konyhai környezetből, és minden részben más és más érdekes, újszerű helyszínen főz. Összebarátkozik a helyiekkel, együtt készítik el a környezet, a szituáció szelleméhez igazodó és gasztronómiai szempontból is nagyszerű ételt, amelyet a végén együtt is fogyasztanak el. A műsor helyszínei között szerepel fesztivál, ég és „völgy”, hegyek és vizek, színházi kulisszák és a legsárosabb raliversenyek. Olyan helyszínek, amelyeket eddig nem éppen a gasztronómiával hoztunk összefüggésbe. De Lázár Chef azt ígéri, minden helyzetben, minden földrajzi környezetben, minden közösségben jót fog főzni, és erre ráveszi a helyieket is. Mert egy a fontos: a jó hangulat és a közös főzés.
A séf legyen veled első két adásának tartalmából:
A Séf legyen veled első adása: szeptember 14. szombat, 17:00. Lázár Lázár Chef országjárása során elsőként a VOLT Fesztiválra, Sopronba látogatott. Itt minden magyar fesztiválok atyjával, Müller Péter Sziámival a fesztiválozók kedvencét főzték le, méretes serpenyőben. Amikor meg eljött az este, a bulizás ideje, soha nem látott parti indult…
Másnap, a vasárnapi adásban séfünk egy vérbeli salsaest vendége lesz. Épphogy beindult a közös tánc, meglepetés vendégek érkeztek: Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda.
A fesztivál kedvence
Zöldséges kuszkuszos csirke
10 dkg szalonnát apróra kockákra vágunk, majd megpirítunk. Hozzáadunk 20 dkg karikákra vágott kolbászt, 10-10 dkg paprikát, répát, cukkinit, 10 dkg káposztát és 1 fej vöröshagymát vékony szeletekre vágva, valamint 2 gerezd apróra vágott fokhagymát. Megszórjuk 1 evőkanál curryvel, felöntjük vízzel, és alaposan elkeverjük. 2 darab babérlevelet megégetünk a lánggal, majd azt is hozzáadjuk. Megszórjuk 1 evőkanál tengeri sóval és 1 teáskanál borssal, ezután hozzáadunk még 20 dkg csirkemellet, 1 kg kuszkuszt, 1 liter vizet és 2 dl bort. Elkeverjük, és jól összefőzzük, a végén pedig hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Forrón tálaljuk.
Játssz Lázár Chef további receptjeiért a TV Paprika Facebook-oldalán >>>