Szabadidő

Praktikus és stílusos

Mazda RX-8 – Az „igazi” négyüléses sportautó

A Mazda megalkotta a valóban négyüléses sportautót: a hátsó ülések elegendő helyet és kényelmet biztosítanak bárkinek, még hosszabb utazásnál is. A sportosság és funkcionalitás e különleges kombinációját a cég azoknak ajánlja, akik inkább diktálják a divatot, mintsem követik. A modell meglepő módon négyajtós, az ajtók egymással szemben, Freestyle rendszerben nyílnak. Nagy teljesítményű, kétrotoros Wankel-motorjával és kategóriavezető irányíthatóságával az RX-8 csodálatos vezetési élményt biztosít. Ráadásul mintegy húsz százalékkal olcsóbb, mint a hasonló tudású és felszereltségű sportautók.


Mazda3 – Biztonságos haladás az egész családnak

A Mazda3 fölülmúlja azt, amit egy C kategóriás családi autótól elvárunk: külseje tükrözi a Mazda jól ismert sportos formavilágát, de belső tere hatalmas és sokoldalú, amelybe öt felnőtt fér el, csomagjaikkal együtt. Az autó kiváló menetdinamikai tulajdonságokkal, kormányberendezéssel és fékrendszerrel rendelkezik, biztonságos és kiszámítható. Már alapverziója is magas felszereltségű: beépített klíma, elektromos ablakok és tükrök, ABS. A biztonságot tovább segítik a kétlépcsős működésű első légzsákok, első oldallégzsákok és függönylégzsákok.


Mazda2 – A praktikus családi autó

A Mazda2 a kisautók közül a legnagyobb: az utastér szinte a motorháztető alatt kezdődik, és nem is ér véget egészen a hátsó lökhárítóig. Ennek megfelelően belső tere lenyűgözően tágas és praktikus. Elöl két fedett rakodóhely található, amelyekben papírjaink, mobiltelefonunk és apróbb értékeink zörgésmentesen és mindenekelőtt árnyékban tölthetik az utazás hosszú óráit. A kesztyűtartó mellett apró szemetes oldja meg a hamutartóba gyömöszölt papír zsebkendők ősi problémáját. A gyakorlatias felépítés mellett a Mazda2 vezetési élményben is sokat nyújt. További erénye, hogy – dízelmotorú autókhoz mérten – csendes és energiatakarékos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top