nlc.hu
Szabadidő
Egy légiutas-kísérő tippjei lopás ellen

Egy légiutas-kísérő megosztotta, hova rejtsük el az értékeinket a szállodai szobában

Vajon van olyan módszer, amivel tényleg biztonságban tudhatjuk az értéktárgyainkat?

Miguel Muñoz, aki légiutas-kísérőként dolgozik, megosztotta, hogy milyen szokatlan trükköt használ arra, hogy biztonságban tartsa a pénzét utazás közben.

Sokan vannak, akik a szállodai szobában hagyják az értéktárgyaik egy részét, nem akarják azokat magukkal cipelni, amikor lemennek a tengerpartra vagy elmennek sétálni a városban. Persze megtehetnék azt, hogy azokat elzárják a széfbe, de Muñoz szerint van erre más megoldás is, szerinte az is működhet, ha egy üres chipses zacskóba vagy alufólia rejtik el a pénzüket, sőt, a kisgyermekes szülők a (koszos) pelenkákat is hasznosíthatják. 

Légiutas-kísérő szolgál ki egy utast

Fotó: Getty Images

Vannak, akik szerint azonban ennek is megvan a veszélye, könnyen lehet, hogy takarítás közben ezeket kidobja a személyzet, hiszen nem feltételezik, hogy ezek a tárgyak valami komolyabb értéket rejtenek. Hasonlóan rossz ötletnek tartják azt is, ha valaki az ágy alatt vagy a hűtőben tartja az értékeit, mert a tolvajok valószínűleg itt könnyen rájuk bukkannak, ahogyan a bőrönd, a matrac és a szennyeskosár sem jó rejtekhely, sőt, a korábban már említett széf sem. 

De mit lehet akkor tenni? Bízni abban, hogy a szálloda fel van készülve az ilyen esetekre, hogy már a bejáraton sem jutnak be a tolvajok, ha pedig mégis, a szobaajtók zárjai megakadályozzák őket abban, hogy hozzáférjenek a holmijainkhoz. Persze hasznos lehet, ha a fontosabb tárgyainkat magunkkal visszük, mégpedig olyan táskában, amiben szerintünk azok kellő biztonságban vannak, és utasbiztosítást is érdemes kötni arra az estere, ha mégis baj történik.  

(via Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top