nlc.hu
Szabadidő
Nászutak – itthon és külföldön

Nászutak – itthon és külföldön

Összebújva ringatózni Velence gondoláin, nagyokat sétálni egy ódon kúria parkjában, újra megfogadni a hitvesi esküt a Szent Péter Bazilikában, süttetni magunkat egy mediterrán sziget szikrázó napsütésében...Melyik lehet csodálatosabb?






A feledhetetlen hazai »
Romantika Európában »
Varázslatos szigeteken »
Édes kettesben a Paradicsomban »







Fotó: Safa
Nehéz dönteni. Az azonban biztos: akár az öreg kontinens pazar fővárosait, akár a tengerpartot választjátok, a kiszemelt helyről mindig szerelmetek és a mézeshetek boldogsága jut majd eszetekbe.

 A feledhetetlen hazai

A belföldi nászutat sokan snassznak, unalmasnak, hétköznapinak tartják. Ha azonban a lekicsinylő véleményalkotás helyett kinyitjuk a szemünket és körülnézünk, rácsodálkozhatunk: hazánk határain belül olyan különleges helyek várják a friss házasokat, amelyeket mintha pont a nászutasoknak álmodtak volna meg.

A csupán egymás látványára, üde zöld rétekre és madárcsicsergésre vágyókat meghitt zugok várják, míg a kényeztetést és a kényelmet előtérbe helyező vendégek kedvét a csodálatos kastélyszállók és a minden igényt kielégítő szállodák keresik. A belföldi kínálat tehát mindennek nevezhető, de unalmasnak és szürkének nem. És még egy érv: a belföldi utazás egy sor teendőtől, izgalomtól és gondtól – vízumintézés, útlevélkészítés, hosszú utazás, nyelvi problémák – mentesít bennünket.

Nem az ár a döntő

Az esküvő után minden forintnak megvan a maga helye, ezért nem mellékes szempont, hogy a Magyarországon belüli utazás a leginkább pénztárcakímélő megoldás. Párunk karjaiban a szerény hajlék is romantikus, kalandos pihenést ígér, ne keseredjetek hát el, ha szűkös anyagiakból gazdálkodtok. Pláne, hogy a feledhetetlen és őrült nyaraláshoz csupán két dolog szükséges: te és a kedvesed.






A kellemeset a hasznossal összekötve olyan nászutas szálláshelyet is találhattok, ahol az esküvő is megtartható, így a buli után vendégeiteknek is van hol aludnia.
Csak semmi izgalom

Ha a vad romantika helyett a kényelmet és a teljes kiszolgálást helyezitek előtérbe, és a nászút alatt az orrotokat sem szeretnétek kidugni a szállodából, akkor a legjobb, ha egy kényelmes hotelt kerestek magatoknak. Itt ágyba hozott reggelivel, pezsgős vacsorákkal és kellemes, nyugodt együttlétet biztosító szolgáltatásokkal – szauna, pezsgőfürdő, masszázs – kényeztetnek benneteket.

Kényeztetés felsőfokon

A vendégek maximális kényeztetésére berendezkedett, elegáns kastélyszállók hangulata passzol talán leginkább a világot rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélő egybekeltek szárnyaló hangulatához. Az interaktív időutazást a kúriák korhű berendezése, a királyi lakomákat idéző menüsor és számos egyéb apróság teszi hitelessé. A hétköznapok forgatagától távol lévő ódon falak közt maximális kényelemben pihenhettek, miközben egy kicsit királylánynak és királyfinak érezhetitek magatokat.

A kastélyszállók természetesen a modern kor igényeit is kielégítik, mindegyikben megtalálható a medence, a pezsgőfürdő és a szauna, néhány helyen lovaglási és sporteszköz-kölcsönzési lehetőség is van. 







Fotó: Safa


  Romantika Európában

Nem túlzás azt állítani, hogy Párizs a világ legromantikusabb helye, a kultúra és a művészetek fővárosa, melynek könnyed, vidám lakóit mindig az élni tudás művészeinek ismerték. Az érzéki, pezsgő város színes kínálata bőven ad programot, de az édes andalgásra is olyan pazar helyszínek állnak rendelkezésetekre, mint a Champs-Elysées, a Montparnasse vagy a Montmarte
 
A mediterrán Róma

Az Örök Városban sétálva impozáns tereket, monumentális épületeket, gyönyörű díszkutakat és mindig vidám, közvetlen embereket találhattok, miközben olyan több száz éves nevezetességek mellett haladtok el, mint a Szent Péter Bazilika, a Colosseum, az Angyalvár vagy a Sixtusi kápolna. Esti sétáitok alkalmával mindenképpen keressétek fel a Spanyol Lépcsőt, és dobjatok érmét a Trevi kútba, hiszen a babona szerint aki pénzt dob a kút vizébe, azt a forrás nimfája visszahozza ide…
 
A vízre épült, 117 szigetből álló Velence szintén ideális nászutas úti cél. A Szent Márk tér varázslatos hangulatára és a velencei gondolázás emlékére mindig szívesen fogtok visszaemlékezni.







A mi tippünk: FamilienFerienDorf




Az ausztriai Pressegger tónál (Hermagor/Nassfeld) található új, csupa fény szálló illetve étterem – amely közvetlen panorámával rendelkezik a tóra, valamint nagy terasszal, pálmákkal, bambusszal – tökéletes helyszín esküvői partik lebonyolításához. Itt még az olyan különleges kérések, mint pl. a jeggyűrűket ejtőernyős segítségével az égből hozatni – is könnyedén valóra válthatók.

További információ »

A száztornyú Prágában a patinás negyedek és az óváros zegzugos utcácskáinak történelmi légköre kellemesen keveredik a modern városokra jellemző fiatalos zsongással. Ha meguntátok a csavargást, mindig találtok könnyed kikapcsolódást nyújtó szórakozóhelyeket, ahol a méltán világhírű cseh sört is megkóstolhatjátok.
 
Az örökké lüktető Madridot szintén hamar meg fogjátok szeretni. Itt szinte minden napra jut egy vidáman, hangosan megünnepelendő „festa”. Az öreg Madrid palotáit és a modern negyed üde parkjait végigjárva megismerhetitek a festők és múzeumok városának történelmi atmoszféráját, melyben a romantikus írók drámái és a jól ismert regények figurái ma is tovább élnek.







Fotó: Corbis

Varázslatos szigeteken

Ha a nagyvárosi nyüzsgés helyett inkább simogató hullámokra és napsütésre vágytok, Európa számos szigetének egyikét kell fölkeresnetek. A fehér és kék házak egyszerűségére, a Zorba dallamaira, ouzo-ra, feta sajtra és olívára áhítozóknak a görög szigetvilág – Korfu, Kréta, Rhodosz, Zakynthos, Kos – ajánlható.

Máltán a lovagkor és az arab világ érdekes keverékével találkozhattok. A kétórányi repülőút után különleges világban találjátok magatokat, mely több mint 7000 éves történelmével, rengeteg történelmi, építészeti és kulturális emlékével, nyüzsgő éjszakai életével és tradicionális fesztáival számos látogatót vonz.


Szardínián, ezen a természeti szépségekkel megáldott és több ezer éves kultúrával rendelkező földközi-tengeri szigeten smaragdzöld, kristálytiszta tengerrel övezett partszakaszok, sziklás öblök, fehér homokú strandok és hangulatos halászkikötők váltják egymást. A mediterrán éghajlatú sziget természeti szépsége, történelmi és kulturális kincsei igazi kikapcsolódást nyújtanak az aktív pihenést kedvelőknek.







Foglald le most a nászutadat, és ajándékba kapod ezt a könyvet!





A Legendás esküvők szerzője, Letitia Baldrige mérvadó, gyakorlati és gyakran roppant mulatságos tanácsokkal szolgál egy mai esküvő megtervezéséhez.

Ügyes éleslátással még ötleteket is „kölcsönöz” évszázadok emlékezetes esküvőiből, amelyeket ékesszólóan idéz fel az új nemzedék menyasszonyainak.

Rendeld meg most a nászutadat, és vidd haza ajándékba ezt a gyönyörű könyvet!

Bővebb információért kattints ide! »


Édes kettesben a Paradicsomban

Hófehér homok, ragyogóan kék égbolt, áttetszően tiszta víz, pálmafák. Lábunkat hullámok nyaldossák, arcunkat langyos szellő cirógatja, miközben szemünk a semmibe vesző látóhatárt fürkészi. Ki nem álmodozott néha a Kék Lagúnából jól ismert szigetekről?

Az esküvőt megelőző nagy hercehurca és a világra szóló lakodalom után végre elbújhatsz pároddal egy távoli, csodálatos, pici szigeten, egy pálmafa vagy egy mosolygó Buddha szobor árnyékában, hogy végre csak egymás társaságát élvezzétek a paradicsomi díszletek között.
Mielőtt elvesztek az egzotikus nevek bűvöletében, és az egymáshoz oly hasonló ajánlatok között keresgélve döntésképtelennek érezitek magatokat, jó, ha előre elhatároztok néhány dolgot.

Városközeli tengerpartra vágytok, vagy mindentől és mindenkitől távol szeretnétek tölteni nászutatokat a pálmafák és a meleg tengerek végtelenében? Igényeltek-e kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket, vagy egy lépéssel sem szeretnétek elmozdulni a tengertől? Dzsungeltúrázni vágytok, egy szavannai dzsip-túrát szeretnétek kipróbálni, esetleg a misztikus ázsiai kultúrák vonzanak benneteket? Ezt átgondolva már könnyebb lesz a választás.





Figyelem! Az útlevélnek minden országban a hazautazástól számított további hat hónapban érvényesnek kell lennie!
A Bounty-reklámok világa

Kezdjük az Indiai-óceán parányi gyöngyszemeivel, a türkiz óceánnal és fehérhomokos parttal kényeztető Maldív-szigetekkel. Az 1190 szigetből álló országban a hőmérséklet egész évben 30 Celsius fok körüli, a parton állandóan langyos szellő cirógat, az édes semmittevés jegyében zajló napjainkat vízre épült, cölöpökön álló villákban és bungalókban tölthetjük. A Maldív-szigetek további előnye, hogy magyar útlevéllel vízum sem kötelező, és az egzotikus úti célok közül ide lehet a legalacsonyabb áron elrepülni.






A Bounty-reklámokat idéző kristálytiszta óceán, az ezüsthomokos partok és a gránitsziklák a Seychelles-szigeteken találhatók. A leírhatatlan szépségű tengerpart mellett további kuriózum, hogy a szigetcsoport 40 százaléka természetvédelmi terület, ahol számos állat- és növényfaj él (fekete papagáj, vörös ananász, vadkávé), mely a Földön sehol máshol nem található meg!

Az Indiai-óceán gyöngyszemén, a smaragd szigetnek is nevezett Mauritiuson romantikus lagúnákat találtok és a kultúrák különleges kavalkádjával találkozhattok. Indiai templomok, muzulmán mecsetek és katolikus kápolnák váltogatják itt egymást, és mindehhez hófehér homok, azúrkék óceán és romantikus öblök festenek csodálatos hátteret. A sziget körüli korallgyűrű a part mentén nyugodt lagúnákat alkot, de ha mindez nem elégít ki benneteket, még mindig választhattok a gazdag programkínálatból (dzsip-szafari, tengeralattjáró, krokodilpark, botanikus kert). A vízum érkezéskor a repülőtéren beszerezhető.


Sajnos az élet igazságtalan, az egzotikus utak valóban nem a legolcsóbbak. A magasabb árkategória azonban minden esetben különleges élményeket és luxuskörülményeket garantál számotokra! 

Tipp: Még több esküvővel kapcsolatos cikket olvashattok a Nők Lapja Esküvő 2005 kiadványban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top