nlc.hu
Gasztro
Epercharlotte

Epercharlotte





Hozzávalók:

• 6 zselatinlap
• 15 dkg porcukor
• 24 babapiskóta
• 4 evőkanál narancsszörp
• 50 dkg eper
• 2 dl tejszín
• 60 dkg krémsajt
• 4 csepp vaníliaaroma
• 7,5 dkg mandula (őrölt)


Elkészítése:

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. 1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint, oldódásig kevergetjük, majd langyosra hűtjük. A babapiskótákra öntjük a narancsszörpöt. Egy kerek tortaforma alját és széleit a babapiskótával csillag alakban kibéleljük. (Ha kell, középen törjük ketté a piskótákat, hogy a széleken egyformán álljanak.) 30 dkg epret kockákra vágunk. A tejszínt habbá verjük. Keverőtálban összekeverjük a krémsajtot, a vaníliaaromát, a mandulát és a zselatinos vizet, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt és az eperdarabkákat. A keveréket a piskótával kibélelt formába öntjük, és a maradék piskótával befedjük. Tányért és súlyt teszünk rá, majd 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalótálra borítjuk, tejszínhabbal, eperpürével és a maradék eperrel díszítjük.


Variáció

Még finomabb lesz az epercharlotte, ha 2 evőkanál cukorsziruppal hígított konyakot adunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top