Expressz fahéjas pite
Hozzávalók:
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 tubus (díszítésnek) sűrített tej
- fél csésze barnacukor
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 2,5 dl tejszín
- 3 evőkanál (olvasztott) vaj
- 3 db tojás
- 20 dkg pekándió
Elkészítés
A tésztát kibontjuk, majd megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a fahéjjal elkevert kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, majd fél centi vastagságú szeletek vágunk. Egy pitesütő tepsibe fektetjük a szeleteket, majd belenyomkodjuk úgy, hogy ne legyen szabad felület. A barna cukrot elkeverjük a tojásokkal, a tejszínnel és a vaníliás cukorral. Ráöntjük a tésztára, majd mehet rá a dió. (Akármilyen csonthéjasat használhatunk.) 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Majd meglocsoljuk a sűrített tejjel és tálaljuk.