Ötletek és tanácsok tökéletes kávé készítéséhez:
A kávéfőző készüléknek megfelelő méretű őrleményt használjunk. A legtöbb kávéfőzőbe ideális a közepesre őrölt kávé, az eszpresszó készülékekbe viszont jobb a finomra őrölt kávé.
Kávéfőzéshez mindig friss és lehetőség szerint lágy vizet használjunk. A kávéital 98%-a víz, ezért a víz minősége lényegesen befolyásolja a kávé ízét.
A kávét a csomag kibontása után 3 héten belül használjuk fel. A csomagot kinyitás után zárjuk le, és légmentesen tároljuk a hűtőszekrényben.
A kávét azonnal szervírozzuk, mert akkor érezhető legintenzívebben az ital íze és illata.
A kávét melegen tartásához öntsük termoszba. Soha ne melegítsük fel a kávét, mert akkor romlik a minősége.
www.omnia.hu