Az igazán egyedi hangvételű éttermeket mindig meghatározza maga a vendéglátók egyénisége. Fokozottan igaz ez az ország legkisebb éttermére, ezen belül a legkisebb fine dining éttermére, ahol egyszerre mindössze tíz vendéget fogadnak, és a hely méreteiből adódóan igazán közvetlen a kapcsolat a séf, a sommelier és a vendégek között.
A Csopaki Restiben a halk szavú, huncut mosolyú Karácsony Bence viszi a rendhagyó gasztro one man show-t, az ifjú sommelier pedig olyan ösztönös jó érzékkel egészíti ki a séf sztorizgatását, akárcsak az ételekhez párosított borsor a felszolgált fogásokat.
Az egykori vasúti restiből kialakított pöttöm étterem műfajában egyébként a bisztró és a fine dining között van félúton. Ezt a stílust szokás a fine bistro címkével is illetni: könnyedségében a bisztrók hangulatát idézi, de a fine diningra jellemző kötött ételsort kínálnak. A megszokottnál kisebb adagok érkeznek, így teljes a hatfogásos menü – az ízek kimunkáltságában pedig egyértelműen a fine dining világában járunk, miközben pár méterre tőlünk strandpapucsos turisták csattognak át éppen a vasúti átjárón, és vonattülkölés kíséri az étkezést.
Ha valakinek volnának fenntartásai a fine dining irányában, már a füstölt vajas kovászos kenyérnél le fogja tenni a fegyvert, az pedig valódi bravúr, hogy – az elsőre nonszensznek tűnő – szilvalekvárral kínált égetett káposztára azóta is elmerengve gondolunk.