Hozzávalók 8 személyre:
20 dkg natúr krémsajt
32 szelet kerek kétszersült (vagy zsömléből készült pirítós)
4 virsli
10 dkg zöld olajbogyó
1 nagy paradicsom
6 koktélparadicsom
ketchup
20 dkg sárgabaracklekvár
2 banán
2 alma
2 kivi
friss vagy fagyasztott málna, szeder és más bogyósok
1 fürt piros szőlő
2 citrom
Elkészítése:
18 szelet kétszersültet megkenünk krémsajttal, a virslit és az olajbogyót felkarikázzuk. Az olajbogyókból alakítjuk ki a pofa szemét. A nagy paradicsomot keskeny szeletekre vágjuk, ebből képezzük a szemöldököt, a virslikarikákból háromszögeket vágunk, ez lesz az orra, a tubusos ketchupból pedig kissé ívelt vonalat húzunk, ez lesz a szája. Kalapkáját félbevágott koktélparadicsomból alakítjuk ki.
Az édes pofa: a maradék kétszersülteket megkenjük a lekvárral, a szemüket kivi- és banánkarikákból, valamint málnából vagy más bogyós gyümölcsből készítjük. Az orrukat szederből, illetve szőlőszemből, a szájukat almagerezdből, a hajukat pedig vékony csíkra vágott citromhéjból formázzuk.