nlc.hu
Szex
Ez már szex?

Ez már szex?

Csak táncoltunk, csak egy csók volt, az még nem szex, drágám - magyarázza bizonyítványát a Hûtlen, de lelke mélyén tudja, érvrendszere gyenge lábakon áll. Habár nem vitte ágyba a nõt, mégis minden porcikáját felfedezte és felizgatta.





Szájhősök

Már régen megdőlt elképzelés, hogy a szex egyenlő a nemi aktussal, bár mindig akad egy-egy lelkes (ki)magyarázó, aki úgy forgatja a tényeket és a szavakat, hogy neki kellemesebb és kényelmesebb legyen. Általában nem a szexet kerülik ilyen lelkesen, hanem hűtlenségüket vagy érzelmi ürességüket igyekeznek leplezni.

Érveik egyszerre nevetségesek és bosszantóak, főleg ha nekünk mondják. „Nem volt behatolás, csak kielégítettük egymást…” „Nem elégültem ki, akkor ez nem számít szexnek, igaz?” Persze, ha rákérdezünk, hogy akkor mi volt, csak hebegnek-habognak, majd végső érvként előveszik a magyar nyelv változatos kifejezéseit, és bejelentik, hogy „ez nem szex, csak közösülés volt”. Itt minden épeszű ember felhagy a kérdésekkel és a reménytelen vitával, hiszen a valóság ferdítése nyilvánvaló.


Szabályok között

Az emberiség múltja és jelene képmutatással, elhallgatással, féligazságokkal besározta a szex természetességét. Ránk erőltetett szabályok, dogmák megnyomorították az ember lelkét, bár az volt a céljuk, hogy a helyes útra tereljék a gyarlót, inkább a csalitosba űzték.

A szex megvásárolhatóvá vált és a nagyobb hatékonyság érdekében csak az aktusra szorítkozott. A szexuális együttlét hosszát és bensőségességét szintén csökkentette, amikor bűnnek nyilvánították a szeretkezés örömeit. Évszázadok rétegei alatt ott van az igazság, amit talán mostanság ismét felfedezhetünk.






Fellobbanó vágy


Szinte lehetetlen egy folyamat kezdőpontját pontosan meghatározni, főleg akkor, ha a növekedés csak érezhető és műszerekkel nem mérhető. Nem érdemes a szex kezdetét egy csókhoz, egy intim érintéshez, ölelkezéshez, vagy az ágyba bújáshoz kötni, mert amikor ezek bekövetkeznek, már régen szexről volt szó és nem kezdetről, hanem folytatásról beszélhetünk.

Talán akkor gondoljuk a legigazabbat, ha a szex kezdetét a vágy felizzásához kötjük. Lehet egy pillanat, és lehet egy hosszabb folyamat eredménye, hogy két ember között szexuális feszültég keletkezik. Ehhez még az sem szükséges, hogy megérintsék egymást, néha az is elég, ha egymásra néznek. Egyszerre csodás és rémisztő, hogy ennyire egyszerű lenne. Csodás, ha velünk történik, de rémisztő az elképzelés, hogy párunk és egy másik ember között izzik fel a szikra.


Szerelemmel

Az ember természetéből fakadóan nem csak fajfenntartási céllal közösül, hanem élvezetből is – ezzel nem vagyunk egyedül a bolygón, a delfinek is így élnek -, de a kielégülés élvezetét mindig túlszárnyalja a szerelmes együttlét öröme.

A szexnek misztériuma van, de önmagában a szex kevés. Mindenki arra vágyik, hogy szerelemtől fűtve szeretkezzen, vágyakozás és szerelem egyszerre járja át testét-lelkét és megtalálja a boldogságot. Ilyenkor már nem számít, nem is kutatjuk, mikor és hol kezdődött a szex és a szerelem, egyszerűen van, mintha mindig is létezett volna. Talán nem is tévedünk…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top