nlc.hu
Gasztro
22 étel, ami másnap még finomabb

Felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó! 22 étel, ami másnap még finomabb

Sok ételnek még az állaga is szemmel láthatóan megváltozik, ha hagyunk neki egy napot főzés-sütés után. De melyek azok a fogások, amiket érdemes előre lefőzni-megsütni?
Töltött káposzta

Egy pizza vagy steak esetében nem is kérdés, hogy minél előbb kerül tányérra a frissen sült étel, annál magasabb az élvezeti értéke. Vannak azonban olyan fogások, amiknek kifejezetten jól áll egy kis pihentetés. Egyes ételek másnap, sőt vannak olyan sütemények, amelyek a készítés után három-négy nappal nyerik el a legjobb állagukat, és az ízeik is ekkorra érnek össze igazán.

Mindennek tudományos magyarázata is van. Az Australia’s Best Recipes magazin a Harvard School of Public Health cikkére hivatkozva arról ír, hogy a másnapos ételek molekuláris szerkezete megváltozik a pihentetés hatására. A tanulmány szerint a fehérjék tovább bomlanak az étel felmelegítésekor, így olyan új ízek keletkeznek, amelyek a friss ételben még nem voltak jelen. A legtöbb ételnek persze nem tesz jót a melegítés, ezért összegyűjtöttük a másnapra-harmadnapra beérő finomságokat.

Galériánkban 22 étel következik, amit érdemes előre lefőzni, másnap csak még finomabb lesz!

Házias húsleves
Gulyásleves
Babgulyás
Franciasaláta
Lasagne
22 fotó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top