Hozzávalók:
4 cm-es gyömbér (darabka)
4 vilmoskörte
10 dkg kristálycukor
A habhoz
18 dkg fehér csokoládé
1,5 dl tejszín
1 tojássárgája
3 tojásfehérje
2 dkg porcukor
8 cl whisky
Elkészítése:
A citromok héjából hosszú szalagokat kanyarítunk, a levüket kinyomjuk. A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük. A körtéket meghámozzuk, lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a tojássárgáját, habosra keverjük, és hűlni hagyjuk. Felverjük a tojásfehérjéket, és apránként hozzákeverjük a porcukrot. Állandóan kevergetve a tojáshabba forgatjuk a csokikrémet meg a whiskyt, és két órára hűvös helyre tesszük. Minden tányérra egy-egy körtét teszünk, leöntjük a gyömbérsziruppal, és melléhelyezünk egy-egy kanál csokihabot. Gyömbérdarabkákkal és citromfűvel díszítjük.