nlc.hu
Életmód
Egy nap a természetes szépségért

Egy nap a természetes szépségért

Önfeledt pillanatokban nem volt hiány az elsõ októberi vasárnapon a Millenáris Fogadóban. Önfeledt és vidám pillanatokban. Természetesen a nõk beszéltek legtöbbet a természetes nõkrõl.







A Budapest Rádió stúdiójában egymást váltották a riportalanyok. A képen éppen Katona Klári vall a természetes szépségről.
Bár időnként belekezdett az eső, a szomorkás időt feledtetette a jókedv, ami a rendezvényre érkezőket fogadta. Tavasszal fogtunk össze a Budapest Rádió és a Maxima munkatársaival, hogy arra bíztassunk minden lányt, asszonyt, anyukát, nagymamát, hogy fogadja el, vállalja és szeresse önmagát. Arról szóltunk cikkeinkben, hogy ami természetes, az egyszersmint szép és hogy a szépség fogalma bizony nagyon is relatív.

A Millenáris Fogadóban a délelőtt a gyerekeké volt. A programok a legkisebbek mellett persze az anyukákat és a szép számmal érkező apukákat is lekötötték. A bábszínház és a koncert mellett csupa szép dolgot alkothattak a vendégek. A szárazvirágcsokrok, a fűzből font kis tartók mellett zöldségállatok és gyöngykarkötők is készültek.








A Nők Lapja Cafe nagy rózsaszín logója alatt szakértőink válaszoltak a hozzájuk fordulók kérdéseire
A helyszinen a Budapest Rádió rögtönzött stúdiójában egymást váltották a természetes női szépségről valló riportalanyok. Temesvári Andreát elkísérte férje és két gyermeke is, Katona Klári és Bánki Ilona is megszólalt a műsorban, de a rádiósok faggatták Bombera Krisztinát, Somát, Nagy Timea olimpikonunkat, Nagy Kriszta képzőművészt, és még sok neves közéleti szereplő nőt.

Közben a Fogadó másik felében a Nők Lapja Cafe nagy rózsaszín logója alatt szakértőink válaszoltak a hozzájuk fordulók kérdéseire. Battonyai Tündét nemcsak mint szakértőnket, hanem mint a női önkifejezés, önbizalom erősítését célzó Napraforgó tréningek vezetőjét is faggatták. A szakértői asztaloknál szó esett a jógáról, a hastáncról, az arcfestésről,  sőt nőgyógyászunk is segített a hozzá fordulóknak.  








A bábszínház és a koncert mellett csupa szép dolgot alkothattak a vendégek
A színpadon koncertek követték egymást, a népszerű előadók műsorai között ajándékok találtak gazdára. A szerencse jobbára az uraknak kedvezett, többségében ők vihették haza –  többek között –  a Nők Lapja Cafe ajándékcsomagjait is.

A szép nő természetesen szép. Erről szól a rendezvény támogatójának, a Dove-nak most kezdődött kampánya is, amelynek középpontjában ezúttal nem a szupermodellek, hanem a hétköznapi nők állnak.


Ez a gondolat az indítója annak a vitának is, amit a Dove támogat, és amely világszerte elindult a természetes szépség érdekében. És ez volt az alapgondolata annak a beszélgetésnek is, amely a Szépművészeti Múzeumban útjára indította a magyarországi akciót.








Szili Nóra társaságában Jakab Kriszta, a Nők Lapja Cafe és Akovács Éva, a Maxima főszerkesztője
A beszélgetésen részt vett Göncz Kinga, esélyegyenlőségi miniszter, aki elmesélte: közszereplővé válásakor a legtöbb tanácsot az ügyben kapta, hogy sminkelje magát erősebben. Jakab Kriszta, a Nők Lapja Cafe és Akovács Éva, a Maxima főszerkesztője arról beszéltek, hogy olvasóik a számukra elérhetetlen ideálokat nem is hajlandóak követni, nem érdekli őket! De a leghatásosabb érvek Réz Andrástól hangzottak el, aki eltűnődött: hogyan is élhette túl kamaszkorát korunk szépségideáljának olyannyira nem megfelelő nők között?

Eifert János, Szili Nóra, Tari Annamária és a beszélgetés minden résztvevője arra hívta fel a figyelmet: nem az ideálnak való megfelelés, hanem az önismeret az, amely boldoggá és elégedetté teheti a nőket. Mert a szépségről készült felmérés szerint a boldog nők az igazán szép nők!


Ha te is szeretnéd elmondani véleményedet a témáról, itt megteheted»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top