nlc.hu
Életmód
Elsõ fogás: Leves

Elsõ fogás: Leves

Tudod, mi jut eszembe a levesrõl? Az anyukám, a gyerekkorom, a nagy közös vasárnapi ebédek, ahogy a forró húsleves ott gõzölög az asztalon. Azt szeretném, hogy majd az én gyerekeimnek is valami hasonló juthasson az eszébe néhány év múlva





A mi étkezési kultúránkban nagyon fontos szerepet tölt be a leves. Legyen szó hideg gyümölcslevesről, amivel nyári hőségben igyekszünk a folyadékot pótolni, vagy forró húslevesről, amely nemcsak a testünket, de lelkünket is átmelegíti.

Rengeteg alapanyag és még több recept áll rendelkezésünkre, hogy változatos, tápláló leves kerülhessen az asztalunkra. Ennek a kezdő fogásnak,  amellett, hogy nagyon finom, magas a rost- és a vitamintartalma



is. Ez az elkészítéshez felhasznált zöldségeknek köszönhető. Az ízek és színek kavalkádja kényezteti érzékeinket, miközben hozzájárul a napi folyadékszükséglet kielégítéséhez is.

Bár mindezzel tisztában vagyunk, mindennapi rohanó életvitelünk mellett nem igazán jut időnk a levesfőzésre. A Knorr erre a problémára nyújt megoldást.

Szárítással készülő levesporai tartósítószer-mentesek, finomak és gyorsan elkészíthetőek.







További előnyei a szárított élelmiszereknek:

… Keveset veszít tápértékéből és vitamintartalmából.
… Kisebb helyet foglal el.
… Súlya lényegesen kisebb, mint szárítás előtt
… Nem igényel további tartósítást, így a hűtött, illetve fagyasztott élelmiszerrel szemben nincs szükség folyamatos energiaellátásra.
… Bármilyen alapanyagból készülhet: szárítással a legkülönfélébb élelmiszerek – így zöldségek, gyümölcsök, húsféleségek, gabonafélék, magvak – tartósíthatók.



 


 


 







A krémlevesek fogyasztása manapság nagyon trendi. Sokáig csak éttermekben találkozhattunk vele, manapság azonban egyre többen készítenek otthon is krémleveseket. Ám nem kell mindig mindent alapanyagokból elkészíteni, hiszen már piacon van a tasakos leves új generációja, a tasakos krémleves. Gondoltad, hogy tasakos levesből is lehet finom krémlevest készíteni? Garantáltan leveszel mindenkit a lábáról.









Ha időnk engedi és szívesen készítünk alapanyagokból levest, a leveskockák segítségével kihangsúlyozhatjuk az ízeket, kellemes illatot és szép, aranysárga színt adhatunk levesünknek. A KNORR leveskockák tartósítószer nélkül, kiváló minőségű alapnyagokból készülnek, és széles választékban megtalálhatók a boltok polcain.


Gondoljunk tehát a levesre mindennapi étkezéseink alkalmával! Alacsony glikémiás indexe megvédhet bennünket az érelmeszesedéstől, az elhízástól, a cukorbetegségtől.


Látogass el honlapunkra!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top